най- малките

Ден на въображението за най-малките на 28 февруари

26 февруари 2018

На 28 февруари, сряда, от 10:00 до 14:00 часа, Музейко е приготвил интересни дейности за децата от 1 до 5 г.!
Програмата допълва и развива техните умения за общуване, пространствено мислене, въображение. Вдъхновява ги за много творчество и игра. 

Освен да участват в предвидените занимания, децата от 1 до 5 г. могат да развиват сетивния си свят и докато играят сред изложбите на трите етажа в Музейко и слушат приказки в Кът за най-малките на ет. 0.

А ето и програмата:


Откъде идва храната?

Знаете ли откъде идва храната? А как стига до чинийката пред нас? Със специално подготвените ни зеленчукова лехичка и плодно дръвче, ние музейковците каним нашите най-малки приятели на забавно пътешествие с различни мисии. По време на това занимание децата влизат в роля на готвачи, продавачи и градинари. Сами създават с въображението си цветните персонажи и сценарий на играта.Ролевият сюжет им дава възможност да надграждат социалните си умения и да разширяват речниковия си запас докато изследват света на възрастните. Изпълнението на рецепта изправя детето пред елементарна математическа задача за разрешаване и насочва вниманието му към ползите на различните хранителни продукти.

Подходящо за деца от 1 до 5 г.
Кога и къде?
10:00 – 14:00 часа из ет. 2

Игра с кинетичен пясък

Една нетрадиционна игра с пясък, далеч от морския бряг, но близо до детските сетива и фантазия. Децата могат да правят различни форми от пясъка с помощта на играчки и да ги комбинират. Играта с кинетичен пясък развива въображението, фината и груба моторика, както и тактилната чувствителност на детето. Тя действа успокояващо и това спомага умението за концентрация. Времето, прекарано в игра с приятния материал (98% пясък и 2 % силикон), е много подходящо за общуване с детето, защото дейността стимулира склонността към социална интеракция.

Подходящо за деца от 1 до 5 г.
Кога?
11:00 – 14:00

Артикулационна приказка

Добре че ги има артикулационните приказки, които ни помагат да упражним изговарянето на отделни и по-сложни звуци. Взимайки участие в артикулационната приказка, децата упражняват говорния си апарат в произнасянето на различни звуци и се подготвят да развият гладка и богата реч. Заниманието повишава тонуса на мускулатурата, която взима участие в процеса на формиране на звук. Повторението на системата от упражнения затвърждава умението за произнасяне на различни звуци и е своеобразна превенция на дефекти в речта. Заниманието продължава 12-20 минути и родителите също са поканени да участват заедно с децата.

Подходящо за деца от 1 до 5 г.
Кога?
от 11:30, 12:30 и 13:30

източник и снимки: Facebook event : Музейко – Ден на въоражението за най-малките (1-5) на 28 февруари

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)