Десети ден Министерство на правосъдието "мълчи" за изпита за нотариуси

Десети ден Министерство на правосъдието „мълчи“ за изпита за нотариуси

29 април 2015

Десет дни след провеждането на писмения изпит за попълване на вакантните 111 места за нови нотариуси от Министерство на правосъдието, което го организира, липсва яснота кога ще бъдат обявени резултатите.

Точно преди седмица от правосъдното ведомство публикуваха казуса, който се падна на 19 април (неделя), както и решението му. Едва на 22 април (сряда), три дни след провеждането на писмения изпит, за първи път публично бяха обявени и членовете на Изпитната комисия. Сериозното забавяне на обявяването на резултатите е станало причина в изминалите два дни десетки кандидати да търсят информация от Министерство на правосъдието и от Нотариалната камара, съобщиха за БГНЕС участници в изпита.

Писменият изпит за нови нотариуси се проведе на 19 април в софийската зала „Арена Армеец“. На него се явиха 586 от 629 юристи, които бяха допуснати до конкурса. Преди седмица от МП обявиха, че „разпечатването на пликовете с писмените работи на кандидатите“ е стартирало на 21 април (вторник). „Проверката на работите се извършва под видеонаблюдение, а в края на деня всички документи отново се заключват в каса“, твърдят от правосъдното ведомство. От МП уточниха, че едва след обявяването на резултатите от писмения изпит ще бъде насрочен и устен изпит. До него ще се допускат само кандидатите, издържали писмения изпит с оценка над добър 4.

Членове на назначената от министъра на правосъдието Христо Иванов петчленна комисия са: председател Борис Илиев, съдия от ВКС, представител на МП, определен от министъра, проф. Ангел Калайджиев, преподавател по гражданскоправни науки, определен от министъра, Бонка Дечева, съдия от ВКС, определена от председателя на ВКС, Красимир Катранджиев, председател на Нотариалната камара, Лозан Лозанов, нотариус, определени от Съвета на нотариусите. /БГНЕС

снимка: onlinenotarius.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)