Десетте правила за щастлив живот на Вивиан Уестууд

Десетте правила за щастлив живот на Вивиан Уестууд

08 април 2015

Родената на 8 април 1941 година Вивиан Уестууд пробива в света на модата през 70-те, когато пънкът тепърва набира скорост. Повлияна от популярното по това време течение, тя започва да създава своите първи модели и бързо се превръща в кралица на пънк модата.
Благодарение на бунтарския дух и новаторското си мислене обаче тя постепенно се утвърждава като един най-добрите дизайнери през последните десетилетия.

„Онова, което творя днес, също е в духа на пънк културата”, заявява 73-годишната Уестууд. „Става въпрос да се протестира срещу неправдата и да се накарат хората да размислят дори ако това е свързано с неудобство. В този смисъл ще остана завинаги поддръжничка на пънк културата. Защитаването на идеи ме прави щастлива”, признава тя. 

Именно днес – на рождения ден на дизайнерката си струва да си  припомним правилата й за щастлив живот:

1. Стреми се към невъзможното. Винаги!
“Вдигни летвата високо над всички останали. Никой не ми е казвал, че ще се превърна в това, което съм днес. Аз не съм го и очаквала. Просто винаги съм знаела, че съм родена, за да бъда необикновена.”

2. Приемай обстоятелствата!
“За мен животът е постоянно преминаване през различни етапи. Наясно съм, че всичко има начало и край. Срещаш някого, той те прецаква, не ви се получава. Стиснете си ръцете и продължи напред. Това просто не е твоят човек, няма смисъл да се тръшкаш.”

3. Не бъди моралистка!
“Оу, моралистите са най-страшни. Трудно ми е да общувам с моделите, журналистите са досадни, снобите са скучни, гейовете ме дразнят, на съучениците ми вече им хлопа дъската, но моралистите ме плашат най-много. Моралът е обиден като среден пръст. Всички размахват своя, когато решат, че нещо не е наред.”

4. Не отлагай!
“Не спирай, не почивай, не отлагай. Утре може да припадна в колата или да се удавя във ваната. Затова днес е денят, в който трябва да свърша всяка глупост, която ми мине през главата.”

5. Не давай обяснения!
“Никога не гледам назад, никога не искай отмен да се откажа. Не харесвам историята, тя и без това е написана на хиляди страници. Моето време никога не е минало, живея в настоящето.”

6. Хич да не ти пука!
“Страхът няма да те спаси от гадостите, само ще направи по-неприятен вкуса на обяда ти, преди да се върнеш в офиса, за да откриеш, че смятат да те уволнят.”

7. Не спестявай!
“Харчи колкото можеш. Да спестяваш е да си като мишка в ресторант – имаш достатъчно храна около себе си, но ти хапваш колкото мишка. Няма нужда да даваш обяснения.”

8. Пътувай!
“Парите ми са вкъщи, в гардероба ми, в излизанията ми вечер, дори във фалшивите ми приятелства. Но богатството ми е в пътуванията. Не бих могла да разкажа за тях. Не ти ли се иска да започнеш да планираш своите?”

9. Любовта трябва винаги да бъде лесна!
“Никога не съм правила опит да получа любов. Тя не е трофей. Любовта трябва да е лесна и да идва от само себе си. Другото е преследване и изнасилване, което обикновено завършва със самоубийство или в най-добрия случай с рецепта за по-силни успокоителни.”

10. Обичай себе си!
“С надеждата тази любов да бъде споделена. Защото тя е най-голямата любов в живота. Обичай се, глези се, разхождай се гола, гледай се с часове в огледалото.”

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)