elecciones_front

Десет цитата за изборите в деня за размисъл

25 март 2017

Днес е денят за размисъл преди провеждането на парламентарните избори в неделя. В деня за размисъл е забранена предизборната агитация. Недопустимо е разпространяването на нови агитационни материали в деня за размисъл, както и унищожаването на материали, поставени в съответствие със законовите изисквания на местата, определени от кмета на съответната община. Забранено е и разпространяването на агитационни материали на разстояние по-малко от 50 метра от изборните секции, а поставените в близост до секциите трябва да бъдат премахнати от общинската администрация или от районните избирателни комисии. Въвеждането на забрана за продажбата на алкохол в деня на размисъл се прави по преценка със заповед на кмета на съответната община. Но пък, и със, и без алкохол, нищо не ви пречи да поразсъждавате върху онова, което ще прочетете по-долу…

„Ако около нас има само ангели, значи отново е започнала предизборна кампания.“ – Сергей Скотников (руски физик)

„Политиците и пелените трябва да се сменят често по една и съща причина.“ – Марк Твен (литературен псевдоним на американския писател, журналист и хуморист Самюъл Лангхорн Клемънс)

„Лошите управници се избират от добри граждани, които не ходят на избори.“ – Джордж Нейтън (американски редактор и театрален критик)

„Денят за размисъл преди изборите, в Русия се обявява за това, за да не се обявява минута мълчание после.“ – Роман Абрамович (руски бизнесмен, нефтен магнат и политик)

„Дайте глас на хората, които не притежават нищо и те ще го продадат на тези, които могат да го купят!“ – Томас Джеферсън (американски политик, служил като посланик във Франция, губернатор на Вирджиния, държавен секретар, вицепрезидент и трети президент на САЩ)

„Когато трябва да направиш избор или да не направиш такъв – това също е избор!“ – Уилям Джеймс (американски психолог и философ)

„Най-много се лъже преди война, по време на избори и след лов.“ – Ото фон Бисмарк (пруски и по-късно германски държавен деец, първи канцлер на единна Германия)

„Ако изборите можеха да изменят каквото и да било, отдавна биха ги забранили.“ – Ема Голдман (американска анархистка)

„Половината от американците никога не са гласували. Половината никога не са гласували за президент. Половината не четат вестници. Надявам се, че става дума за една и съща половина.“ – Гор Видал (американски писател)

„Не е важно как гласуват избирателите, а кой брои гласовете.“ – Йосиф Висарионович Джугашвили – Сталин (съветски политик и диктатор)

илюстрация: Pawel Kuczynski

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)