991-ratio-elektricheski-skuter (1)

Десислава Николова създаде български електрически скутер

17 май 2017

Десислава Николова избира да се върне в Родината след престой в Китай като със стъпването си на родна земя стартира бизнес за продажба на електрически мотопеди. Бившият възпитаник на Русенския университет създаде първия модел български електрически скутер. Младата дама, която е инженер по специалност, е основала своя компания и представи своето творение на 19-ото Изложение на техника, технологии, стоки и услуги, открито в Русенския университет.

„Създадох собствен бранд електрически скутери, позовавайки се на ретро дизайн, но интегрирайки еко мотор. Така финализирахме един наистина стойностен продукт, който не грабва окото само на еко ентусиастите, но апелира и към широката аудитория.“

Десислава Николова / снимка: БГНЕС

Десислава Николова / снимка: БГНЕС

Скутерът е с двигател от 1500 вата и батерия от 72 волта. Развива до 45 км/ч., а с едно зареждане изминава 60 км. Има изцяло ЛЕД осветление и ползва най-новите технологии, които в момента се ползват на пазара. Зарежда се в стандартна електрозахранваща мрежа от 220 волта. Към скутера има и специално зарядно, с което се обслужва и зарежда.

Деси работи върху проекта си от около 2 години. От няколко месеца скутерите са в продажба на българския пазар и към тях има силен интерес от корпоративни клиенти. Мотопедите имат сертификат за цяла Европа, като са тествани и в автомобилна агенция в Англия.

Електрическите скутери имат много плюсове.

„Нямат нужда от никакво обслужване, понеже нямат течности – нямат масла, нямат гориво. От друга страна, законово е много улеснено, защото няма данъци, няма паркотакси. Предпочитан е за градски условия, понеже с урбанизацията в последно време, натовареното движение в градовете, големия трафик и липсата на достатъчно паркоместа дава възможност да се придвижвате много лесно, удобно и евтино.“

Десислава Николова / снимка: БГНЕС

Десислава Николова / снимка: БГНЕС

„Идеята дойде от желанието да дадем шанс на хората да имат алтернативен вид транспорт. В днешно време да притежаваш и управляваш автомобил е изключително скъпо, да не говорим за екологичното влияние. Така че искахме да дадем възможност хората да се движат удобно, евтино и екологично, да запазим градовете си по-чисти и да ги направим едно малко по-красиво европейско място“, завършва Десислава Николова.

Цената на един електрически скутер е 2999 лв. с ДДС, а до момента са произведени 50 броя.

по материали на БГНЕС, uspelite.bg
снимки: БГНЕС

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)