39404695_1450198008415777_532569497958088704_n

Десислава Танева ще поеме Министерство на земеделието

15 май 2019

Парламентът ще гласува Проект на решение за персонални промени в Министерския съвет, с което Румен Порожанов ще бъде освободен от поста министър на земеделието, храните и горите, а на негово място ще бъде избрана Десислава Танева.

Още по темата: Порожанов подаде оставка


Министърът на земеделието подаде оставка във вторник.В мотивите за решението си Порожанов посочва, че не желае атаката срещу него да влияе на работата на правителството.
Премиерът Бойко Борисов заяви от своя страна, че Румен Порожанов е подал оставка, тъй като не е спазил обещанието си да освободи от длъжност зам.-директорката на ДФЗ Иванка Мизова. Той припомни, че още миналата седмица в своя телевизионна изява е казал, че проблемът трябва да бъде решен бързо. Причина за уволнението на Мизова стана фактът, че личният й мобилен номер е посочен в обява за една от къщите за гости, строени с евросредства.

Десислава Танева със съпруга си - кмета на Котел и близнаците им на Фестивал Жеравна

Десислава Танева със съпруга си – кмета на Котел и близнаците им на Фестивал Жеравна

Министър-председателят предложи поста на Порожанов да заеме Десислава Танева, която в момента е председател на парламентарната комисия по земеделието и храните в НС.

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)