640x480_1414666169

Деси Тенекеджиева: Вече съм снаха на Жерар Депардийо

30 октомври 2014

Деси Тенекеджиева ще изиграе главната женска роля в швейцарско- българската копродукция с работно заглавие „Пътуването”. Родната актриса ще се превъплати в ролята на Нора – снахата на голямата звезда на лентата Жерар Депардийо. Филмът ще се снима изцяло на френски език, но това не е проблем за Тенекеджиева, която е полиглот.

Легендарният френски актьор с руски паспорт ще кацне в София до дни и ще бъде посрещнат от екипа на филма начело с продуцента от българска страна Недялка Джамбазова и разбира се от родната ни звезда.

Деси Тенекеджиева е специално поканена да играе във филма от италианския режисьор Франк Добрин. Той е добре запознат с ролите й в големи европейски и американски продукции. От дълги години Деси снима в Италия, където стана известна заради ролята си на Мария Медичи във филма „Занаятът на оръжията” на легендата Ерманно Олми. Така Деси Тенекеджиева стана първата и за сега единствена наша актриса представила България на най-престижния кинофестивал в света – Кан, с филм от официалната селекция.

Новият филмът „Пътуването” разказва за живота на дядо Ваня (Жерар Депардийо) и неговото семейство. Неочаквано премеждие принуждава Ваня да тръгне на път. Какво се случва с него, с близките му и защо едно прасе може да бъде най-добрият приятел на човека? Това са все въпроси, на които зрителите ще си отговорят след като гледат филма. Но дотогава има време. Сега екипът се е съсредоточил в репетиции и подготовка за началото на снимките.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)