1.Plakat

Деси Тенекеджиева и Миро в „Живот като на кино“

19 февруари 2016

Точно 10 години след излизането на съвместния им хит “Когато всичко свърши”, Деси Тенекеджиева и Миро са готови с нов арт проект, който ще представят в 5 български града.

2.Dessy T. i Miro kadar ot Kogato vsichko svarshi
“Миро е уникален певец и артист и се радвам, че се съгласи с удоволствие да стане част от този наш толкова интересен експеримент – 12 музиканта, 17 филмови песни и композиции, 17 специални мултимедийни видео клипа и 33 фотографии, всичко това вдъхновено от любовта ни към киното. Ще изпълним едни от най-любимите филмови песни и музикални произведения и ще се опитаме да разкажем историята им лично. Защото изкуството е точно това- умението да разказваш истории по свой собствен начин. Прекрасно е и че има европейско финансиране към Министерството на културата, благодарение, на което такива идеи биха могли да се осъществят.”- сподели Деси Тенекеджиева, която е и продуцент на проекта.

3.Dessy Cabaret1
“Живот като на кино” е арт проект на Фондация “Стоян Камбарев” и събира в едно музика, кино и художествена фотография, като дава поле за изява на над 100 както утвърдени, така и млади артисти, музиканти, художници, фотографи, които Фондацията подкрепя.
Музикален продуцент на проекта е композиторът и диригент Страцимир Павлов, който е носител на Голямата награда за полет в изкуството на Фондацията преди две години.
Oсвен звездите Деси и Миро в концертите участват певците Mr. VOG и Весела Янева, Борис Казаков (контрабас), Валери Ценков (ударни), Чавдар Гочев – Чарли (китара), Стоян Роянов – ЯЯ (кларинет, саксофон) и Струнно трио 3V .

4.Dessy.Cabaret

Изборът на лентите, вдъхновили проекта е селекция от филмови течения, маркирали миналия век – италиански неореализъм, френската Нова вълна, златните години на холивудското кино, независимо европейско кино, филми на режисьори със силен артистичен почерк, филми с актьори създали легендарни образи.
Ето и някои от филмите, чиято музика ще прозвучи по време на концертите: “Кабaре” и “Ах, този джаз” на Боб Фос, „Списъкът на Шиндлер” на Стивън Спилбърг, „Циганско време” и “Ъндърграунд” на Емир Кустурица, „Закуска в Тифани”на Блейк Едуардс, “Магьосникът от ОЗ” на Виктор Флеминг.Не са пропуснати и две знакови български филмови песни.
Визуалният артист Димитър Дачев е отговорен за мултимедийната част на концерт-спектакъла със специални кадри заснети, по време на снимачния период на фотосесиите.

Image9
Известният арт-директор Мариета Ценова е фотограф на 33-те кадъра, вдъхновени от шедьоврите на световното кино и дирижира тази част от проекта. Фотографиите не са точни възстановки на филмовите сцени, а са повлияни от атмосферата на филма, от даденостите на локацията, от участниците в кастингите, от тяхното излъчване и поведение. Официалното представянето на изложбата се състоя в НДК през октомври и мина при голям интерес.
Всички концерт-спектакли започват в 19 ч., като публиката ще може да разгледа изложбата с фотографии в продължение на една седмица на същата локация. Единственото изключение прави Добрич, за където е предвидено официално откриване на изложбата в Градската галерия седмица преди концерта.
Входът е свободен както за изложбите, така и за концертите.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)