Дете - Детето

Детето в теб!

31 май 2019

Знам, че си дете, не ме лъжи. Едно пораснало дете, което пускаш да си поиграе в цъфналата градина, в дъжда, дори на катерушките, когато никой не те гледа. Но защо се криеш?

Дете

Нима най-щастливите ти моменти не бяха именно, когато все още гледаше на света с онези красиви наивни очи и се удивляваше на полета на птичката, на слънчевите лъчи и полъха на вятъра?

Когато опознаваше земята и природата и я обикваше, за да те обикне и тя в замяна. Когато се смееше с пълен глас безгрижно, докато прескачаше локвите и се цапахте с кал и усещаше колко хубав е животът без всякакви догми и правила.

Дете

И този така носталгичен спомен… „ей сега, само още малко“, докато замръкваше по улиците. Беше хубаво, нали? С пясъчните замъци, снежните човеци, хартиените лодки, играта с топчета или сресването на куклата с големите къдрици. Цапаше, бъркаше, месеше.. и градеше незабравими спомени, които днес те топлят, когато навън е студено.

Дете

Знам, че си дете, не ме лъжи. Животът кара всички ни да пораснем рано или късно. Но вътре в себе си, макар и скрито надълбоко, то е там. Едно непораснало дете, което се смее с пълно гърло и пищи от радост, докато пуска на воля своето хвърчило. Не го крий, моля те!

Дете

То ти помага да мечтаеш и да летиш. Да обичаш и да усещаш красотата. Да се усмихваш и да се сгушваш в тези, които обичаш. Помогни му да пусне своето хвърчило и нека то те води напред.

Дете

През стереотипите, нормите и предразсъдъците… защото нищо на този свят не струва колкото детската усмивка…

Автор:  (непорасналият) Митко Попов

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)