Детски приказки в хорър вариант в сериала „Разкажи ми приказка“

13 ноември 2018

„Разкажи ми приказка“ е точно толкова стряскащ и подсилващ мрачните детски приказки, с които сме израснали, колкото бихме очаквали. Сериалът е базиран на сюжетните линии в „Червената шапчица“, „Трите прасенца“ и „Хензел и Гретел“ и преекспонира по впечатляващ начин поуките в тях. Действието се развива в съвременен Ню Йорк и дава заявка за качествен психотрилър още в първите си минути с гореща сцена между Червената шапчица от Големия лош вълк.

Tell me a Story

Ким Катрал е Колийн – една невероятна и нетрадиционна баба, която се изправя пред реалността, че вече е зряла жена и трябва да защити внучката си Кайла. Интерпретациите не спират дотук – трите прасенца в сериала са въоръжена банда крадци на бижута, които планират поредния си обир, за да може лидерът им Еди – Пол Уесли от „Дневниците на вампира“, да поправи дома си, но всичко става по-объркано и кърваво, отколкото са планирали.

Вижте още: „Сексът и Градът“: Ким Катрал предлага да я заменят

Tell me a Story

Майсторското преплитане на приказните сюжети в мрачна трилър действителност е дело на Кевин Уилямсън, познат ни с “Писък”, “Знам какво направи миналото лято” и “Дневниците на вампира”. Първият сезон на „Разкажи ми приказка“ се развива в 10 епизода от по 60 минути, но телевизионната премиера ще е чак през януари, така че любителите на стрийминга имат предимство да изгледат първи този съвременен прочит на поуките от приказките, преплитащ любов, загуба, алчност, отмъщение и убийство по HBO GO.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)