Децата от Национален учебен комплекс по култура творят чудеса

18 април 2018

Децата от Национален учебен комплекс по култура творят чудеса под вещото ръководство на худ. Иван Яхнаджиев. Те с удоволствие се включиха в проекта ,,Бъди зелен=Бъди модерен=Бъди Европа“, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община по програма Европа 2018 от фондация ,,Българе „.

Целта на проекта е подпомагане на младите за разкриване на иновативния потенциал на столицата чрез разработване на модели насочени към постигане на интелигентен, устойчив и приобщаващ растеж. Приоритет на задачата е поощряване на креативността на младите хора, създаване на условия за публична изява и представяне на творческия им потенциал. Проектната идея кореспондира с Иновативната стратегия за интелигентна специализация на София, която оказва положително влияние върху сектори, имащи пряко отношение към качеството на живот в града, околната среда, екологията и ресурсната ефективност.

Основната идея на проекта е изработването на арт- инсталации, равни на броя на страните членки на Европейския съюз. Задачата пред децата е да представят в своите проекти как изглежда съответната държава през техните очи. Инсталациите се правят с екологични и рециклирани материали. Идеята на проекта е да се стимулира не само креативността на младите хора, но и тяхното ,,зелено мислене“.

репортер : Ася Георгиева
оператор : Иван Цвятков
фотограф : Михаела Борисова
постпродукция : Симеон Симеонов

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)