DSC_0642

Деца нарисуваха Памет и Чест за България

02 юни 2016

Гражданско сдружение „България – памет и чест” покани всички деца да се включат в конкурс за рисунка върху асфалт. Събитието се проведе на 1-ви юни от 16.00 часа в обновената градинка, намираща се в квадрата, образуван от улиците „Калиакра”, ул. „Ралица”, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „Черни Връх“, позната на гражданите на Район „Лозенец” като „Банската градинка”.

DSC_0578

DSC_0606

Съорганизатор на проявата е Район „Лозенец”, специални гости на събитието бяха представители на Столична голяма община, Район „Лозенец”, общински съветници, члена на постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие – Йоанна Драгнева, Ива Екимова, Наталия Димитрова и много други. Партньор на събитието бе Читалище „Вещина”.

DSC_0692

DSC_0617

Основният герой на това мило събитие, разбира се, бяха децата, дошли да нарисуват усещането си за България, за буквите, за паметта и честта на родината ни.

DSC_0620

DSC_0720

За всеки от участниците бе предвиден подарък. Екипът на сдружение „България – памет и чест” посвещава детския празник на децата, засегнати от аутизъм.
DSC_0755DSC_0639

Децата от образователната платформа DigitalKidz и малките приятели на „Четенето е сладко” посрещнаха своите връстници, за да пресъздадат българската история по предварително зададени авторски рисунки. Скиците са дело на Лена Старибратова и Петра Вълчева и са част от албума „България – памет и чест” и прилежащите към него книжки за оцветяване, които бяха специален подарък за най-талантливите деца в конкурса.

DSC_0748

„В детството ми е имало ️и трудно и щастливи моменти! Когато бях дете бързах да порасна. Сега искам да съм отново дете! Светлината в живота ми, обаче, винаги е нахлувала през детските усмивки! Видях ги днес в „Банската градинка“ и светът ми отново стана слънчев! Благодаря ви за споделената надежда!“, каза Ива Екимова.

снимки: Виктор Георгиев
Повече снимки от събитието може да видите на страницата ни във Facebook

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)