97757005233410752

Деца от Пловдив събират пари за сина на любимата си учителка

28 септември 2018

Ученици от Пловдив започнаха мащабна кампания за лечението на сина на любимата си учителка, информира Dariknews.bg. 22-годишният Боян страда от левкемия. Нужни са над 150 000 евро за животоспасяваща операция в Германия.

Животът на младия мъж се преобръща в момент, в който започва да трупа успех след успех. Завършил с отличие Математическата гимназия в Пловдив. Приемат го в мечтаните за него компютърни науки в университета в Бирмингам, Англия. Награден е с едногодишен стаж в световна компания за информационни технологии. Това лято Боян е поканен за обучение и в Европейската организация за ядрени изследвания в Женева, но внезапно се разболява.

„Още с връщането в България, веднага му поставиха диагнозата левкемия. На никого не го пожелавам това. Нямам думи, с които може да се опише какво може да изпита една майка, когато чуе, че детето ѝ е болно”, споделя учителката Ваня Георгиева.

Боян преминава две химиотерапии, но те не дават резултат. Семейството се насочва към Германия, тъй като страната им е препоръчана като бързо реагираща при търсене на донори и с добра успеваемост при този вид лечение. Предлагат им костно-мозъчна трансплантация. Семейството не е търсило Фонда за лечение в чужбина, защото смята, че тромавите процедури ще забавят лечението на сина им. Трябва да действат бързо. Но цената от над 150 000 евро е непосилна за семейството.

За да помогнат, децата в училището поставят кутии за дарения. До момента са събрали 65 000 евро.

Ако искате и вие да помогнете на Боян да живее, можете да дарите средства по следната банкова сметка:

Боян Иванов Бонев

Банка ДСК-ЕАД

EURO

IBAN BG61STSA93000025577504

BIC STSABGSF

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)