Деца  на Киномания

Деца правят кино в нов фестивал на „Киномания“

17 ноември 2018

За първи път мини детски кинофестивал ще бъде част от 32-рото издание на „Киномания“. На 17 ноември той ще представи селекция от игрални и анимирани кратки филмчета, измислени, заснети, изиграни и режисирани от деца на възраст между 7 и 14 години, съобщиха организаторите.

Детският кинофестивал ще включва 10 от най-добрите стоп моушън анимационни филмчета и 10 игрални неми етюди, създавани в продължение на две години по време на детски кино работилници. Те са организирани от NIM Animations и в тях децата са актьори, оператори, режисьори, както и автори на сюжета и декорите.

Деца  на Киномания

В края на програмата ще бъдат раздадени и детски оскари, които ще отличат най-добрия игрален и анимационен филм, актьорската и операторската работа, сценарий, адаптация и декор.

Журито, което ще има задачата да избере носителите на наградата, е в състав: Никола Николов – представител на кино центъра UFO в Долна Малина, Преслава Преславова – киножурналист, певицата Нора и Петьо Петков – Шайбата, познат като водещ на „Комиците“/Дневник.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)