Деян Донков и Радина Кърджилова

Деян Донков и Радина Кърджилова са любовници в Народния

13 януари 2019

Влюбени в живота – влюбени и на сцената. Две от най-добрите имена в родното театрално изкуство, Деян Донков и Радина Кърджилова откриват Новата година в Народния. Съпрузите излизат като дует за премиера на 13 януари на камерната сцена. Те са брачни партньори и в пиесата – „Любовникът“ на Нобеловия лауреат Харолд Пинтър. Любопитно е, че въпреки че отдавна са заедно, Деян и неговата муза и майка на по-малкия му син Христо, за първи път си партнират под прожекторите.

Двамата отдавна обмислят проекта, а Донков е и режисьор на постановката, която не се препоръчва за тийнейджъри под 16. Определяната като изключително провокативна и на ръба на скандала пиеса сблъсква с абсурдната, тъжно-иронична и граничеща с уродлива фантазия игра на любов между Ричард и Сара. Те са превърнали рутинното си и подредено всекидневие в отчаяна надпревара в търсене на любовта – след години съвместен живот, след стотици закуски, обеди и вечери.

Радина Кърджилова Деян Донков

Двамата са си толкова самодостатъчни, че не могат да различат истинските си чувства и да се върнат към себе си. Неслучайно Пинтър, когото наричат „драматургът на мълчанието“, казва на студентски фестивал в Бристол през 1962 година: „Моето предположение е, че не е възможно да има твърди граници между реалното и нереалното. Не е необходимо дадено нещо да е или вярно, или невярно – то може да бъде едновременно и двете. Колкото по-разтърсващо е едно преживяване, толкова по-неясно е неговото словесно изразяване“.

Две от култовите пиеси на Харолд Пинтър са поставяни в Народния театър през годините – на 13 март 1993-а е премиерата на „Портиерът» на режисьора Пламен Марков с Владимир Пенев, Кирил Кавадарков и Иван Стаменов, а на 2 април 1998-а пак той представя за първ Копирано от standartnews.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)