Джардини – живописната градина край морето, събрала павилионите на Биенале Венеция 2017

01 август 2017

In Life e единствената българска телевизия, даваща ви възможност да съпреживеете отблизо Олимпиадата на съвременното изкуство - Биеналето във Венеция 2017. Представяме ви Джардини – живописна градина край морето, събрала павилионите на отделните държави.

Да се разходим…

MON_6304

Арт инсталацията в Павилиона на Япония в Джардини

Японският павилион е обърнат с краката нагоре в буквалния смисъл от японския автор Такахиро Ивасаки. Роден в Хирошима, той носи в себе си отношението към трагичната история на своя град. Обърнатата перспектива на проекта позволява ва посетителите да проврат глави през дупка на пода и да погледнат на света около нас от различна гледна точка.

MON_6352

Павилионът на Корея на Биенале Венеция 2017 в Джардини

Корейският павилион събира изключителни коментари с произведенията на двама автори. Коди Чой репликира легендарната скулптура на Роден „Мислителят“ като го изгражда от розова тоалетна хартия. А Лий Уан преосмисля времето по нов начин – колко часа трябва да работиш, за да си позволиш храна според мястото, в което живееш и професията си.

MON_6387

Коди Чой репликира легендарната скулптура на Роден „Мислителят“ като го изгражда от розова тоалетна хартия. в Павилионът на Корея

Павилионът на Русия е разделен на три различни зони, които отново спираха дъха на посетителите.
Пространството на Гриша Брускин се нарича „Смяна на сцената“. Тревожните събития и развитието на надигащата се агресия, терора, ирационалното поведение на масата – както и стратегията за контрол и регулация ви вкарват във визуален спектакъл.

Арт инсталациите на Русия

Арт инсталациите на Русия

20136376_678330832366069_408261337_n
Рециклираща Група е създала своето „Блокирано Съдържание“. Това е отражение върху живота и смъртта във виртуалното царство, където „блокирането” е равно на смърт. Концептуален диалог с изображения от Деветия кръг на Ада от Божествената комедия на Данте.
Саша Пирогова: Градина. Историята на живота и смъртта трансформирана в представа за светлина и мрак, където краят не е видян като ужасяваща субстанция, а като липса на светлина, която има потенциал да просвети, а човекът да бъде видян като източник на светлина.

MON_6513

Перформънс в Павилион ана Германия на Биенале Венеция 2017

Перформънс в Павилион ана Германия на Биенале Венеция 2017

Арт инсталацията на Андора

Арт инсталацията на Андора

Андора посреща посетители извън традиционните пространства на Биенале 2017. В сърцето на стара Венеция ви очаква идеалната географска карта, вдъхновена от различните цветове на човешката кожа. Всяка форма има различен нюанс, форма, цвят и звук.

Павилионът на Великобритания на Биенале Венеция 2017

Павилионът на Великобритания на Биенале Венеция 2017

В Павилионът на Съединените щати на Биенале Венеция 2017

В Павилионът на Съединените щати на Биенале Венеция 2017

Тук са и павилионите на Белгия, Испания, Германия, Англия, Унгария, Съединените Щати, Дания, Канада и други държави, които са били сред първите страни изложителки преди повече от 100 години. Едно истинско пътешествие в света на Изкуството!

Гледайте филмите на In LIFE TV от Биенале Венеция и се наслаждавайте! Ексклузивно за вас – Ива Дойчинова!

Ива Дойчинова във Венеция на Биенале за In LIFE TV

Ива Дойчинова във Венеция на Биенале за In LIFE TV

Филмите на In LIFE TV от Биенале Венеция 2017 достигат до вас с подкрепата на SKY FOREST RESIDENS – Първата зелена сграда на София!

Sky Forest Residens

Sky Forest Residens

автор и водещ: Ива Дойчинова
оператори: Симеон Симеонов и Венелин Бакалов
снимки: Симеон Симеонов
постпродукция: Симеон Симеонов

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)