jenny_the_horse_003

Джени – кобилата, която се разхожда всеки ден във Франфуркт сама

24 април 2019

Известно е, че котките често се скитат извън дома си, кучетата се очаква да са в двора, но във Франкфурт, в квартала „Фехенхайм“, хората са свикнали с друг вид „домашен любимец“ – арабската кобила на име Джени. Бялата красавица лениво се разхожда по улиците всяка сутрин, по един и същ маршрут, без някой да я води.

jenny_the_horse_009
За тези, които не са запознати с кобилата, тя носи табелка, която гласи: „Аз се наричам Джени, не съм беглец, просто се разхождам. Благодаря.“

jenny_the_horse_005
През последните 14 години Джени се разхожда сама, защото нейният собственик, 79-годишният Вернер Вайшедел, вече не може да я язди. Всяка сутрин старецът отваря портите си и тя тръгва по пътеките, по които са ходили заедно. Джени минава по маршрута си, преди да се върне у дома за обяд – точно като часовников механизъм. Може би това е така, защото според нейния собственик тя има „часовник в стомаха си“ и „знае точно кога има храна у дома“.

Pferd geht täglich alleine spazieren
Местните жители очакват и се наслаждават на Джени и въпреки притесненията на някои пешеходци, говорителката на полицията Изабел Нойман заяви пред германската информационна агенция ДПА, че тя не представлява никаква опасност.

jenny_the_horse_008
Вайшедел е във връзка с полицията, за да се увери, че и Джени, и другите граждани са в безопасност, казва той пред „Maintower“: „Полицията знае. Когато някой се обади, полицията ме пита: Хер Вернер, знаете ли къде е Джени? Да, казвам. – Добре, тогава всичко е наред.“

jenny_the_horse_010
Джени има приятели и настойници навсякъде, дори и на трамвайната спирка. Шофьорите са запознати с кобилата и приветстват посещенията й.

jenny_the_horse_007
Някои хора в социалните медии критикуват свободата на Джени, определяйки я като „небрежност към безопасността на хората по пътищата и улиците.“ Но нейният ветеринарен лекар Марен Хелидж казва, че кобилата „изглежда много спокойна и удовлетворена“. Според полицията не е имало инциденти през тези 14-годишни разходки.

Превод и адаптация: Вихра Карапетрова
Снимки: Artfido.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)