gerard2-880x495

Джентълменът Джерард Бътлър

13 ноември 2018

Несъмнено днешният рожденик Джерард Бътлър е един от най-популярните и харесвани актьори. Oт cпиcание го накаали да довърши изречението „Джентълменът винаги…“. А отговорът на шотландеца печели още повече фенове сред нежната половина. Според него джентълменът винаги е честен и защитава жената до себе си.

Още по темата:Що е то холивудска звезда? Джерард Бътлър кара велосипед пред НДК

Роден е на 13 ноември 1969 г. в Глазгоу, Шотландия, в семейството на Маргарет и Едуард Бътлър. Израства заедно с по-големите си брат и сестра в родния град на майката Пейзли, Шотландия. В ранното си детство живее също така и в Канада. Родителите му се развеждат, когато той е дете. Той, неговият брат и сестра му са отгледани от майка им. Не е поддържал никакъв контакт с баща си, среща го отново, когато е на 16 години. Баща му умира, когато Джерард е на 20. Бътлър посещава Глазгоуския университет, където учи право. Председател е на училищно правното общество заради дружелюбността и социалните си контакти.

Джерард Бътлър по време на снимките си в България кара колело пред НДК и се снима с фенове

Джерард Бътлър по време на снимките си в България кара колело пред НДК и се снима с фенове

Актьорската му кариера започва благодарение на Стивън Беркоф, с когото впоследствие играе в „Атила“ (2001). В него той играе ролята на вожда на хуните – Атила. Беркоф му предлага роля в пиесата „Кориоланус“ и Бътлър решава да се откаже от правните науки в полза на актьорството. По-късно играе Рентън в сценичната адаптация на „Трейнспотинг“ през 1996. Неговият филмов дебют е в „Mrs Brown“ (1997), където участва заедно с Били Конъли.

По време на снимките на филма в Шотандия, докато са на пикник край река Тай с майка си, те чуват виковете на младо момче, плуващо в реката, Бътлър скача и спасява момчето от удавяне.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)