Джером К. Джером

Джером К. Джером: „До третия етаж и обратно”

09 април 2018

Книгата с разкази на Джером К. Джером „До третия етаж и обратно” е вече на книжния пазар. Тя се публикува от издателство „Пергамент Прес” и включва 192 страници. Джеръм Клапка Джеръм (1859-1927) е английски писател, популярен с хумористичните си романи и разкази.

За книгата от издателите:

„До третия етаж и обратно” е сборник с шест оригинални разказа от Джером К. Джером, които разкриват някои по-малко познати страни на неговото творчество. Гледната точка и подходът тук постоянно се променят и хумористичните истории се редуват с философски притчи, полуприказни сюжети и дълбоко проникновени разкази за човешката участ и смисъла на човешкия живот.

Корицата на книгата „До третия етаж и обратно. Разкази” (Пергамент Прес, 2018)

Корицата на книгата „До третия етаж и обратно. Разкази” (Пергамент Прес, 2018)

„До третия етаж и обратно” – Загадъчен непознат променя всеки един от обитателите на западнал лондонски пансион. Кой е той и каква е неговата тайна?
„Шегата на философа” – Какво би станало, ако можехте да се върнете в младежките си дни, но помнейки всичко, което сте преживели през зрелостта си?
„Душата на Николас Снидерс” – Двама души се договарят да разменят душите си. Какво ще спечелят те и какво ще изгубят от тази сделка?
„Мисис Корнър си играе с късмета” – Английска съпруга си мечтае да има по-мъжествен и колоритен съпруг, но когато желанието й се сбъдва, следва една доста любопитна брачна криза.
„Цената на добрината” – Едно добро дело слага началото на комична последователност от събития, чийто изход е твърде различен от първоначалния замисъл.
„Любовта на Улрих Небендал” – Най-покъртителният разказ в книгата, история за саможертвата и любовта.

публикацията подготви: Силвия Аризанова
снимка: pubtheatres1.tumblr.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)