23f5ac7c-9a67-4d0e-a958-6ebbeeada4da

Джиджи Хадид се извини за корицата си на Vogue

05 май 2018

Майската корица на италианския Vogue (припомняме, че главна героиня на нея бе Джиджи Хадид, която редакторите на снимките превърнаха в мулатка) предизвика много шум в мрежата. Неуспешното ретуширане на изображението продължава да се обсъжда и до този момент, като читателите обвиняват както екипа на списанието, така и самата Джиджи. Моделът е критикуван заради факта, че не се е възмутила срещу публикацията, а напротив, изразила е задоволството си от нея.

20180504-gigii-1

23-годишната Хадид, която през последните няколко дни беше подложена на критика, реши да изясни ситуацията и да се извини за неуспешната фотосесия.

Разберете, че не контролирам процеса на снимане. Бронзирането и използването на Photoshop е характерен стил на Стивън Клайн (автор на сесията – бел.р.). Той използва тази техника в работата си в продължение на много години. И мисля, че основната задача беше да покаже мен по различен начин, творчески. Съгласна съм, че в крайна сметка не всичко беше правилно и критиките са напълно заслужени.

Искам да се извиня на всички, които се чувстват засегнати от тази корица. Ако можех да контролирам целия процес, резултатът щеше бъде различен. Надявам се, че това ще бъде поучителен пример за други списания за в бъдеще,

- написа тя в Twitter.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)