Джинджифилово Коледно сърце

Джинджифилово Коледно сърце

23 декември 2014

Днес ви предлагаме да приготвите знаковия джинджифилов сладкиш, защото той колкото повече престоява, по хубав става! Тъкмо за Рождеството ще е най-вкусен и ще зарадвате близките си с коледни вкусове.

Необходими продукти:
1 ч. ч. (250 мл) масло, размекнато
1 ч. ч. (250 мл) гранулирана захар
2 яйца
3/4 ч. ч. (175 мл) захарен сироп
10-12 ч. л. обикновено брашно
2 ч. л. смлян джинджифил
1 ч. л. сол
1 ч. л. сода за хляб
1 ч. л. смлян карамфил
1 ч. л. канела

new 372



Начин на приготвяне:

В голяма купа и с помощта на миксер, разбийте маслото със захарта докато се получи лек крем. Добавете яйцата и захарния сироп. Отделно смесете брашното, джинджифила, содата за хляб, солта, карамфила и канелата и с помощта на дървена лъжица постепенно добавете разбитата смес. Разбъркайте хубаво, като си помагате с ръце, ако се наложи. Увийте тестото с найлоново фолио и оставете в хладилника поне 2 часа или докато се втвърди. После разточете и направете желаната форма. Може и да изрежете на малки формички. Замразете върху восъчна хартия в тавичка за печене 20 мин. или до втвърдяване.

Нашето предложение е да оформите джинджифилово сърце, защото е много приятно и удобно за декориране. Прехвърлете формичката върху тавичка с пергаментова хартия или леко намазнена тава. Печете 12 до 15 мин. на 160ºC или до златисто и твърдо на пипане. Прехвърлете джинджърбреда върху решетка и оставете да се охлади напълно.

За декорацията направете от брашно, захар и белтък тесто, което може да украсите в желани цветове. Тук вече позволете фантазията ви да се развихри – формички, буквички, звезди… Коледа е!

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)