Джоан Роулинг/снимка: Challenge by Geek

Джоан Роулинг изпревари Роналдо като най-високоплатена звезда в Европа

17 октомври 2017

Британската писателка Джоан К. Роулинг, която по-рано през годината беше обявена за най-печелившия автор в света, е начело в класация на сп. „Форбс“ за най-високоплатени европейски знаменитости. Изненадващо или не, тя изпреварва в подреждането португалската футболна звезда Кристиано Роналдо и сънародниците си от бандата Coldplay.

Създателката на книгите за приключенията на Хари Потър e окупирала първото място с приходи от 95 милиона долара за изминалите 12 месеца. Съществена част от внушителната сума Роулинг е спечелила като съавтор на хитовата сценична постановка „Хари Потър и прокълнатото дете“, както и от тематичните атракциони „Вълшебният свят на Хари Потър“ в студиата „Юнивърсъл“ в Калифорния и Флорида.

Кристиано Роналдо и Роналдо Младши

Второ място сред най-високоплатените европейски знаменитости на 2017 г. заема Кристиано Роналдо с 93 милиона долара, а на трета позиция британската група Coldplay e с 88 милиона долара, заработени през 2017 година. Общо 20-те най-високоплатени европейски знаменитости са спечелили 1,06 милиарда долара за 12 месеца преди данъци и такси за управление. Дванадесет от тях са от Великобритания.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)