Джони Деп забива с Алис Купър и Джо Пери в рок бандата Холивудски вампири

09 март 2019

Знаете ли, че освен гениален актьор, любимият ни Джони Деп всъщност е доста добър музикант? Звездата се изявява като китарист още от най-ранните си години като тийнейджър, свирейки в различни банди съвместно с опитите си в киното. Сега спокойно можем да кажем, че и на двата фронта нивото е съвсем различно, като вероятно ще ви е любопитно да разберете, че в настоящата си група Hollywood Vampires, твори музика с не по-малко известни имена.

Джони Деп, Алис Купър и Джо Пери са рок бандата Холивудски вампири

Титуляри редом до него са не друг, а легендите Алис Купър и Джо Пери от Aerosmith. Скоро на пазара се очаква вторият им албум (текстовете, за който пише именно Джони), при това с далеч повече авторски парчета, в сравнение с дебютния им, който бе заложил предимно на кавъри. Деп се присъединява към Hollywood Vampires през 2012-та, когато се запознава на снимачната площадка на Dark Shadows с Алис Купър и двамата веднага се надушват.

Джони Деп, Алис Купър и Джо Пери са рок бандата Холивудски вампири

Скоро в групата идва и Джо Пери и през 2015-та се появява първата им едноименна тава. В нея има кавъри на хитове на The Who, Led Zeppelin, AC/DC и др. Постепенно, в проекта като гост участници се включват и други „симпатяги“ – Брайън Джонсън от AC/DC, Дейв Грол от Foo Fighters, Слаш, че дори и Сър Пол Маккартни като басист.

Джони Деп, Алис Купър и Джо Пери са рок бандата Холивудски вампири

Иначе всички таят добри спомени от Джони, като и до ден-днешен, Пери не крие колко впечатлен е от факта, че Деп притежавал „най-яката колекция китари, която е виждал някога“. Е, в това има логика, като се има предвид, че първия си хонорар от киното (600 долара), той похарчва, за да се сдобие с мечтаната си Telecaster от 56-та. Та, знаете ли, че освен гениален актьор, Джони Деп е и доста добър музикант…

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)