Джон Бон Джоуви в ресторанта си за бездомни Soul Kitchen - Jon Bon Jovi

Джон Бон Джоуви – рок звездата, чиято благотворителност е пример!

11 януари 2020

Като чуете името „Джон Бон Джоуви“ и в главата ви инстинктивно изникват мисли за рокендрол, сцена и концерти. Да, но харизматичният фронтмен на едноименната култова група съвсем не е само това. Вероятно не знаете, но певецът се занимава и със сериозна благотворителна дейност, като съвсем наскоро ще открие трети ресторант, предлагащ безплатна храна за нуждаещите се.

Идеята му идва преди 9 години, през далечната 2011 година, когато попада на бездомник, спящ пред хотела му в Ню Джърси. Така се появява „Soul Kitchen“(Кухня за душата). 5 лета по-късно е време за вторият такъв – близо до река Томс – в района, силно засегнат от урагана Санди. А по-късно този месец отваря врати и третият, този път в Ню Йорк.

Джон Бон Джоуви в ресторанта си за бездомни Soul Kitchen - Jon Bon Jovi

Ако искате и малко цифри – досега в ресторантите са сервирани над 105 хил. безплатни менюта в щата Ню Джърси. Там се хранят най-вече хора без финансови възможности, които по-късно желаят да помогнат с нещо в кухнята, да отсервират, да мият чинии или да поработят в градината. Ресторантите обаче не са само за хора без възможности.

Всеки е добре дошъл, като може да остави дарение от 20 долара, с което да плати храната на тези, които са в затруднение. Ето защо мотото на ресторанта е: “Всички са добре дошли на нашата трапеза.” А още по-примамливото е, че често и самият Джон Бон Джоуви и съпругата му сервират лично на хората, които посещават заведенията.

Джон Бон Джоуви в ресторанта си за бездомни Soul Kitchen - Jon Bon Jovi

И не, благотворителната дейност на рокаджията не включва само това. Неговата неправителствена организация JBJ е построила домове за бездомни във Филаделфия, включително за млади хора и ветерани, финансира изграждането на център, който помага на социално слаби майки на бебета и подрастващи, както и приют за нощувки и медицински грижи за бездомни хора.

Освен това стартира и програма, която учи хората как да пишат ефективни автобиографии при кандидатстване за работа, как да се представят по-добре на интервюта за работа и дори им предоставя безплатни финансови, правни и трудови съвети. Въобще, дай Боже, повече звезди да взимат пример от Джон и неговото сърце…

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)