960-540-dzho-kokyr

Джо Кокър: Аз, който нямам нищо…

20 май 2020

Джо Кокър – една легенда в съвременната музика!  На днешния ден той щеше да навърши 76 години. На 22 декември, на 70-годишна възраст почина британската рок легенда и световната музикална сцена осиротя без едно от най-големите си имена.

Кариерата на популярния музикант започва още от най-ранна възраст, като едва тийнейджър той става част от групата The Avengers, по-късно се изявява в Big Blues и The Grease Band. Става популярен с кавър на песента на The Beatles – With a Little Help from My Friends, като още тогава специалистите оценяват много високо типичния му „грапав и дрезгав глас“, чийто тембър трудно може да бъде сбъркан.

Joe2

Едва ли обаче и той самият е подозирал, че ще се задържи на сцената над 40 години, през които ще остави на широката публика незабравими хитове като You Can Leave Your Hat On, You Are so Beautiful, Unchain My Heart и много др. Удостоен е с най-ценното музикално отличие – Grammy за дуета си с Дженифър Уорнис – Up Where We Belong, a през 2007 г. получава и изключително признание в родината си, след като му е връчен ордена на Британската империя. Българската публика също имаше удоволствието на три пъти да се докосне до магията на Джо Кокър – през 1994, 2006 и 2011 година.

Джо Кокър на сватбата на Евгения и Николай Баневи

Още по темата: Тогава Джо Кокър ми каза…

За последно почитателите му имаха възможност да го видят в края на лятото отново в родната Великобритания, откъдето и започна кариерата му (концерт в „Хамърсмит Аполо“ в Лондон), сякаш за да бъде затворен цикълът на едно от най-големите имена на музикалната сцена.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)