665x495_1_9e616e244e2f892bf191f7b002e352f0@1000x745_0xac120003_21451049231562657816

Джулия Кох вече е най-богатата жена в света

21 ноември 2019

Джулия Флешър Кох вече е най-богатата жена в света и под №10 в списъка на най-богатите хора на Блумбърг. Състоянието й към днешна дата е 61,6 млрд. долара.

Ще се запитате коя е тя и защо не сте чували името й досега?

Тя е вдовицата на Дейвид Кох от Koch Industries, който почина през август на 79 г. Тя наследи 41 милиарда долара от покойния си съпруг. 56-годишната Джулия, заедно с трите им деца с Дейвид, наследи и 42% дял в Koch Industries, когато той почина. Трите деца Мери Джулия, Джон Марк и Дейвид Кох-младши са под 25-годишна възраст.

Джулия Флешър е израснала в градчето Индианола в Айова, близо до Де Мойн. Семейството й притежавало ферма и магазин за мебели в града. Те се местят в Арканзас някъде в детството й и отварят магазин за дрехи от висок клас. Джулия посещава университета на Централен Арканзас. Влюбва се в Ню Йорк, когато отива там с майка си на бизнес пътуване през 1980 г., когато е на 17 г. След колежа Джулия се мести в Манхатън и започва работа в модната индустрия като асистент на дизайнера Адолфо. През годините, работещи за Адолфо, тя облича Нанси Рейгън и редица видни светски дами от епохата.

Джулия Флешер и Дейвид Кох се запознават през януари 1991 г. на т.нар. „среща на сляпо”. Той я води е в Le Club и двамата изобщо не си допадат. За тази първа среща Джулия казва: „След срещата се ръкувахме и казах: „Радвам се, че срещнах този човек, защото сега знам, че никога не искам да излизам с него“.

Двамата се натъкват един на друг шест месеца по-късно на парти. Дейвид се държи така, сякаш се среща с нея за първи път. Джулия му напомнила, че са излизали веднъж преди. Той я компенсира, като я води на среща на тенис турнира US Open. Това е началото на петгодишно ухажване, което не минава гладко.

По онова време Дейвид Кох е ерген, известен с това, че организира партита, привличащи т.нар. „трофейни съпруги”. Това било смущаващо за Джулия, но въпреки това тя явно нямала против да е трофей. Тя спира да работи през 1993 г., три години преди да се омъжи за Дейвид Кох. Вместо това избира да се посвети на управлението на различните домове, които бъдещият й съпруг притежава по това време. През 1995 г. Дейвид си прави операция от рак на простатата и Джулия му дава ултиматум да се оженят, тъй като двамата се срещат вече четири години и половина. Сватбата е през 1996 г. в дома на Дейвид в Саутхемптън, Лонг Айлънд, Ню Йорк.

Джулия е приета отлично от нюйоркското общество, което й се възхищава, че се е омъжила за един от най-богатите мъже в страната. Тя е активен филантроп, дарявала е средства на Линкълн Център, на столичния музей на изкуствата и на природонаучния музей Смитсониън.

Днес тя е най-богатата жена на света, изпреварвайки друга наследница – на богатството на L`Оreal Франсоаз Бетанкур-Майерс, която е под №13 в света със състояние от 57,9 млрд. долара.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)