Vogue-Paris-November-2015-Edie-Campbell-Lara-Stone-by-Inez-and-Vinoodh-01

Диамантът! Най-добрият приятел на жената!

03 ноември 2015

Вечният камък. Нито времето, нито веществата и киселините могат да го разрушат. Твърд, устойчив и вечен. Така постепенно разбираме защо диамантите са любим приятел на жените – те са цел не само заради красотата си, а и поради уникалната си устойчивост.

Vogue-Paris-November-2015-Edie-Campbell-Lara-Stone-by-Inez-and-Vinoodh-02

Това е причината в тези дни да видим и оригиналната фотосесия на страниците на френския VOGUE, посветена на красотата и диамантите. Красавиците застават пред обектива, носейки култови модели от брилянти. Дамите сякаш са омагьосани от излъчването на вечния камък и са пренесени в друго измерение…
Убедете се сами.

Vogue-Paris-November-2015-Edie-Campbell-Lara-Stone-by-Inez-and-Vinoodh-08

Етимологията на наименованието Диамант идва от гръцкия език и означава  несломим, несъкрушим. Често е наричан и с другите му имена - елмаз, минерал, полиморфен алотроп на въглерода, брилянт и др.

Vogue-Paris-November-2015-Edie-Campbell-Lara-Stone-by-Inez-and-Vinoodh-11

Наречен е така заради високата му твърдост и устойчивостта му на корозия. Има много висока химична и физична устойчивост — не се разтваря в киселини и основи и практически не се износва. Диамантът има няколко уникални качества, ненадминати в природата от нито един друг минерал. Той е най-твърдото естествено природно вещество, най-добрият проводник на топлината, има най-високата точка на топене и най-голям показател на пречупване на светлината от всички минерали. Казано с три думи – жените знаят защо!

Vogue-Paris-November-2015-Edie-Campbell-Lara-Stone-by-Inez-and-Vinoodh-12

Най-твърдият от естествено образуваните минерали, диамантът, шлифован обикновено с форма на брилянт, е сред най-ценените скъпоценни камъни в бижутерията.   Поради свойството си по неподражаем начин да пречупва светлината, обработеният диамант блести неописуемо като…да! Като диамант! Няма друго сравнение. Благодарение на своите 57 фасети при преработка, той осигурява красивото и уникално пречупване на светлината, което го прави толкава ценен.

Когато гледаш разпръснатите лъчи, струящи от диаманта, разбираш, че цената му няма значение. Или по-точно има, но то е обяснимо.

снимки: Vogue

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)