„Дивата круша“ закрива официалната програма на „София Филм Фест 2019″

09 януари 2019

Осмият пълнометражен филм на Нури Билге Джейлан  „Дивата круша“, копродукция между Турция, Франция, Германия, България (РФФ Интернешънъл), Босна и Херцеговина, Македония и Швеция, беше представен премиерно в основния конкурс на Кан през 2018 година и бе приет изключително топло от публиката и критиката.

Международната преса е единодушна във възторга си от „хипнотизиращата фуга“, изградена от „удивително всеобхватния разказ, в който са преплетени философия, религиозни традиции и етични норми“ (Джей Уайзбърг, Variety).

Дивата круша филм

Новата творба на турския майстор разказва историята на младия Синан, страстно влюбен в литературата, чиято мечта е да стане писател. След завръщането си в своя роден си град в Анадола, той се опитва да намери средства, с които да издаде книгата си, но е преследван от различни проблеми, включително и дълговете на баща му… Съдбата често си играе с хората и обича да поднася изненади…

Продуцент на „Дивата круша“ е дългогодишният творчески партньор на Джейлан – Зейнеп Атакан. Копродуцент от българска страна е Стефан Китанов. Филмът, реализиран с подкрепата на ИА „Национален филмов център“ и в партньорство с „Ню Бояна Филм Студиос“ (Nu Boyana Film Studios), ще закрие официалната програма на тазгодишното предстоящо 23-то поредно издание на София Филм Фест.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)