стари дрехи

Дизайнери използваха стари дрехи за модна колекция

28 ноември 2018

Дизайнери използваха стари дрехи, за да създадат специална модна колекция. Тя беше представена на модния форум Green Fashion Days, съобщиха от Столична община.

„Горенето на дрехи за битово отопление влошава значително качеството на въздуха, който всички дишаме. Затова създаваме организация за разделно изхвърляне на старите дрехи в специални контейнери. Така ще предотвратим повторното им събиране и нереграментирано изгаряне. По мое предложение до края на 2018 г. такива специализирани контейнери за текстил ще се разположат на територията на Столична община и ще се обслужват от организациите по оползотворяване на текстил.” – каза кметът на София Йорданка Фандъкова в рамките на зеления моден форум Green Fashion Days.

Снимка: Geo Kalev/Facebook

Снимка: Geo Kalev/Facebook

За първа година Столична община е партньор в реализацията на една от модните колекции, които се представиха по време на форума: социалното ревю „Детокс на гардероба: втори живот”. През септември пилотно бе организирано събирането на стари дрехи и обувки в стационарни контейнери и мобилен пункт като за по-малко от месец бяха събрани 4,5 тона стар текстил.

Снимка: Geo Kalev/Facebook

Снимка: Geo Kalev/Facebook

Вижте още: Столичната община започва кампания за събиране на стари дрехи

снимка: Geo Kalev/Facebook

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)