Димаш Кудайберген: един невероятен глас (видео)

09 април 2019

Димаш Кудайберген е казахстански певец и композитор, който е почти непознат в България, но изключително популярен, особено в Азия. Той е роден на 24 май 1994 г. в град Актобе, Казахстан. Гласът му е невероятен и обхваща широк вокален диапазон – от ниските части на баритона до най-високия регистър. Изпълненията му са особено въздействащи, както можете да се убедите и сами от видеото по-горе.

Димаш

Снимка: YouTube

Родителите му са били певци в Казахстан и Димаш е имал досег със сцената от ранна възраст. През годините получава много музикални награди, като става популярен в Китай след участието му в телевизионното шоу Singer 2017, където печели второ място. След което взима участие в редица шоу програми и събития в Китай, Казахстан, Франция, в Лондон и Москва.

Димаш Кудайберген избира да изпълнява и създава съвременна музика, като смесва елементи от класическото пеене, традиционната казахска музика и поп музиката. Сред наградите, които получава са „Най-добър азиатски певец”, китайска награда за музика, която се счита за еквивалент на „Грами” и др.

Изпълненията му не остават никого безучастни. Ето например едно видео от изявата му на X Factor, където успява да разплаче журито.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)