На сцената на Оскарите.

Димитър Маринов се обърна към България: Благодаря ви и за комплиментите, и за критиката!

27 февруари 2019

Броени дни, след като успя да развълнува цяла България от сцената на тазгодишното издание на филмовите награди Оскар, родният актьор Димитър Маринов се обърна към сънародниците си чрез профила си в социалната мрежа Facebook. В изявлението си, той благодари за пожеланията, но също така и за критиките към него, като призова изявите му да не бъдат политизирани.

„Покорно и най-сърдечно благодаря на всички сънародници, които ме отрупаха с комплименти, искрени пожелания и чувства! На всички, които разбраха и оцениха решението ми да скътам нашия трикольор в джоба на сакото си – до сърцето ми. То бе символ на гордост – България и Българското!“, написа Димитър.

В неделя вечер американската продукция „Зелена книга“ бе отличена с Оскар в най-престижната категория за „Най-добър филм“. Митко играе второстепенна роля във филма и има доста появи в лентата, като част от музикантите, придружаващи изпълнителя д-р Дон Шърли (Махершала Али) по време на турнето му в САЩ. Маринов излезе на сцената с целия екип на продукцията и успя да вземе в ръцете си една от статуетките, предвидени за продуцентите. Така всички ние успяхме да видим на бляскавата церемония българин с Оскар в ръце. А от джоба на сакото му ясно стърчеше българският флаг.

Митко в компанията на големите звезди Машерхала Али и Виго Мортенсен.

Митко в компанията на големите звезди Машерхала Али и Виго Мортенсен.

„Откровено и с отворено разбиране приемам критиката и коментарите на тези, които не се съгласиха с действията ми и също на онези, които се съмняват в „истините и фактите“ около мен – имат пълното право и нека“, продължи Маринов в социалните мрежи.

„И поради това моля (ако е възможно), обръщайки се към всички журналисти, а и сънародници: нека оставим политика, „интерпретации“ и минало там, където им е мястото – при политиците, новелистите и в миналото. Моето дело е актьор-творец, баща и съпруг. Аз не разбирам от политика… Аз разбирам и вярвам в мечти, и вдъхновение. Аз желая и се стремя да давам кураж, и предизвиквам дръзновение в младите, следващи своя път и мечти. Да ги уверявам и да им доказвам моето верую – цел, дисциплина, труд и коректност с чувство за отговорност и постоянство. И тогаз успехът е неизбежен, независимо от нивото, на което е постигнат – той е успех. „Капка по капка, вир става!“ Нека се ценим и приемаме като хора, каквито сме, и се стремим да бъдем в най- и с най-доброто, а не „кои“ сме и „къде“ сме – светът е на всички… Аз съм просто човек като всеки друг – с нищо по-различен, освен с талант в определена сфера, над който, чисто и добросъвестно работя, без претенции“, написа българският актьор.

Димитър Маринов

За Маринов основната цел остава развиването на таланта му като артист:

„То почти никой не ме знаеше допреди вчера, а си работя успешно с години… Наградите не бива да са цел, те са респективно резултат от свършената работа. Оценяването на таланта с постиженията му е благодарение на тази свършена работа, а не на персоналното „кой си“, „какъв си бил“, „какво си правил“ в личния си, частен живот. Ние всички сме хора, със своите грешки, слабости и страхове. С „претупани“ понякога, действия и сконфузени или непремислени начинания. И какво от това? Та нали така се учим, растем, разбираме, променяме и коригираме? Нали така творим, създаваме и пробваме? Та не е ли в това смисълът на живеене и успяване? И един ден, независимо от миналото, да погледнем рожбата в чистите й очи и да имаме смелостта, а и доблестта да й кажем как, какво и защо – искрено, та дори и гузно понякога. За да станат по-добри, по-успешни и по-човеци от нас. И това за мен е веруюто. Благодаря Ви, че ме изслушахте“.

Кой е Димитър Маринов – от тежките дни в българския затвор до върха в Холивуд!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)