Miniature-mannequins_1732503d8c4_original-ratio

Диор представи новата си колекция върху миниатюрни манекени

07 юли 2020

Френската модна къща „Кристиан Диор“ представи новата си колекция по необичаен начин, като вместо традиционното модно шоу, моделите висша мода бяха показани върху миниатюрни манекени, съобщи Ройтерс.

christian-dior

Модните къщи са принудени да представят колекциите си онлайн и чрез видеозаписи и филми като част от Парижката седмица на модата, след като традиционните представяния, на които присъстват почитатели на висшата мода от цял свят, бяха отменени заради пандемията от новия коронавирус.

2020-07-06T130432Z_1789679979_RC2PNH9USSPW_RTRMADP_3_FASHION-PARIS-HAUTE-COUTURE-DIOR--Read-Only-_173250cba4b_original-ratio

Вечерните рокли на „Диор“ са вдъхновени от жени, представителки на сюрреализма в изкуството като фотографката Лий Милър. Моделите се отличават със сложни бродерии и пера. Те бяха представени върху 37 миниатюрни манекена, които впоследствие ще бъдат разпратени до водещи клиенти по света. На изложението те бяха представени в кратък ексцентричен филм, заснет от режисьора на „Гомор“ Матео Гароне.
„Създадохме този проект в особен момент от живота“, каза дизайнерката Мария Грация Кюри, която започва да работи върху шоуто по време на карантината в Рим.

Miniature-mannequins_1732503db46_original-ratio

Пътуващите малки манекени напомнят за времето след Втората световна война, когато подобни били използвани от модните къщи, за да подържат колекциите и да стигат до клиентите.

Miniature-mannequins_1732503d8c4_original-ratio paris-haute-couture-week-goes-online-after-the-coronavirus-outbreak-2

Киури каза, че така брандът иска да отправи посланието, че в Париж „традициите са живи“.

„Това е нещо различно, но е красиво“, каза Киури за работата по филма, в който нимфи и русалки са очаровани от моделите висша мода.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)