Дипак Чопра

Дипак Чопра за самоизцелението

25 юни 2018

Д-р Дипак Чопра е индийски лекар, мислител и писател, написал значително количество книги на тема мистика и алтернативна медицина. Какво мисли той за самоизцелението може да прочетете в съвместната му книга с д-р Рудолф Танзи. Тя излезе в края на месец май тази година в превод на Евелина Андонова. Заглавието е „Самоизцеление”, а изданието е на издателство „Изток – Запад”.

Макар неговите теории да се отхвърлят, като ненаучни, може би е добре да се провери дали наистина „ако имаме хубави мисли, ще имаме щастливи молекули“.

Корицата на книгата „Самоизцеление“ (Изток – Запад, 2018)

Корицата на книгата „Самоизцеление“ (Изток – Запад, 2018)

От издателите за книгата:

Всеки иска да бъде здрав, но не знае как да го постигне. В „Самоизцеление“ ще откриете един холистичен и трансформиращ подход за по-добро здраве.

Почти четвърт век д-р Дипак Чопра – водещ експерт в сферата на интегративната медицина, и д-р Рудолф Танзи – авангарден невроучен и откривател на гена, причинител на Алцхаймер, революционизират медицината и променят представата ни за човешкия ум и тяло. След огромния успех на „Свръхмозъкът“ и „Свръхгени“ сега тандемът Чопра–Танзи се фокусира върху имунната система – водещ фактор за доброто здраве. Те не само разширяват представите ни за връзките ум–тяло, ум–гени и ум–имунитет, но ни предлагат и авангарден седемдневен план за ефективно самоизцеление.

Чопра и Танзи разглеждат редица хронични заболявания като хипертония, сърдечни болести, диабет тип 2 и Алцхаймер, за които е известно, че се развиват години преди появата на първите симптоми. Научете как да активирате „вътрешния си лечител“, за да се справите с хроничните възпаления, ежедневните инфекции и продължителния стрес, които увреждат тялото и могат да доведат до болест, остаряване и смърт.

„Самоизцеление“ е призив за действие, доказана стратегическа програма, която ще ви даде нужната информация, за да се предпазите от болести и да си осигурите добро физическо и душевно здраве за цял живот.

Вижте още: Дипак Чопра и неговите десет ключа за постигане на щастието

Д-р Дипак Чопра е на 22 октомври 1947 г. в Ню Делхи, Индия. Завършва медицина в Индийския държавен институт по медицински науки. По-късно специализира ендокринология. Преподава в медицинските факултети на Университета „Тафтс“ и Бостънския универститет, след което става главен лекар на Мемориалната болница в Ню Ингланд.

Директор е на Института за алтернативна медицина към центъра „Шарп“ в Сан Диего, където се занимава с проблемите на връзката „интелект-тяло” и човешкия потенциал. През 1992 г. Чопра става член на управителния съвет на Националния здравен институт по алтернативна медицина. Той е член на редколегията на списание „Дълголетие“. Книгите му са преведени на повече от двадесет и пет езика.

публикацията подготви: Силвия Аризанова
снимка: addicted2success.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)