recipe_image0_540x405_143015158170

Дип от пилешко и сирена

29 април 2020

Необходими продукти:

300 г крем сирене
400 г пилешко филе
2 с. л. домашен лют сос
125 г сирене „Моцарела“
100 г сирене „Чедър“
2 стръка пресен лук
1/2 ч. л. сух риган
краве масло за намазване
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Месото се смила в блендер за кратко, не трябва да става на пюре. Крем сиренето се смесва с настърганото сирене „Чедър“ и накъсаната моцарела, лютия сос и ригана, и се разбърква добре.

Пилешкото се слага в намазана с масло тавичка и се посолява. Отгоре се разпределя сместа от сирена. Поръсва се с черен пипер на вкус и се пече около 20 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.
Дипът се сервира, поръсен с наситнения пресен лук.

Идея за поднасяне с тортила чипс:
Нарежете няколко тортили на парчета (като пица), намажете ги с масло и ги поръсете с кимион или пушен червен пипер. Подредете ги върху скарата на фурната и изпечете на 200 градуса за около 7–8 минути.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)