Ди Каприо, Брад и Куентин или имало едно време вълнуващо кино в Холивуд

25 март 2019

Признаваме без бой – новият проект на Куентин Тарантино откровено ни вълнува. Всъщност за последно бяхме така запленени през далечната 2006 година, когато тандемът „Скорсезе – Ди Каприо“ за пореден път показа какво представлява Седмото изкуство в най-чистия му вид и логично това бе признато и от Академията.

Ди Каприо и Брад Пит в Once Upon a time in Hollywood

„От другата страна“ си тръгна с 4 статуетки Оскар – за филм, режисура, сценарий и монтаж (друг е въпросът, че поредната гениална роля на Лео за пореден път бе пренебрегната, но както се казва, критиката и наградите не са съизмерими с любовта на публиката).

Тогава, в проекта на гениалния американец със сицилиански корени имахме един, меко казано, впечатляващ каст – Ди Каприо, Мат Деймън, Марк Уолбърг, Рей Уинстън, Алек Болдуин, Вера Фармига и „тежката артилерия“ в лицето на Мартин Шийн и Джак Никълсън. Сега ситуацията е доста сходна, макар че въпреки гениалността си Куентин Тарантино никога не е бил толкова едностранно приеман от публиката, както Скорсезе.

Ди Каприо, Ал Пачино и Брад Пит в Once Upon a time in Hollywood

„Имало едно време в Холивуд“ също е сред по-различните му отрочета като жанр в необятната му филмова вселена, в която винаги е обичал да импровизира. Новият му проект не е нищо подобно на „Глутница кучета“, „Криминале“ или „Джанго без окови“, но пък не е и като „Убийци по рождение“, „От здрач до Зори“ и Kill Bill. Основан е на реални исторически събития, но пък и сами сме наясно, че точно шантавият Тарантино не е от хората, които показват историята едно към едно.

Марго Роби в Once Upon a time in Hollywood

Сюжетът разказва за измислени актьор и дубльор от средата на миналия век в Холивуд, които се опитват да пробият в голямото кино. Съседка на актьора пък е Шарън Тейт – същата реална личност, убита през 60-те от последователи на Чарлс Менсън.

Люк Пери, Дакота Фанинг и Деймиън Люис в Once Upon a Time in Hollywood

Със сигурност, химията между двете главни действащи лица е на висота, както се убедихме от трейлъра и както би се очаквало от такива имена като Лео ди Каприо и Брад Пит. Допълнението в каста продължава с Кърт Ръсел, Дакота Фанинг, Тим Рот, вече покойния Люк Пери и компания, „тежката артилерия“ е осигурена от гениалния Пачино, а изборът на все по-прогресиращата Марго Роби като горепосочената съседка също ни се струва съвсем удачен.

Ди Каприо в Once Upon a Time in Hollywood

Самият Тарантино все още предпочита да не разкрива повечето си козове в ръкава, така че тийзър трейлърът не ни насочва кой знае колко какво да очакваме, но пък както споделихме, усещането ни наистина е добро, а последният път, когато беше такова, то се оправда десетократно. Пък и датата „9 август“, когато е премиерата на „Имало едно време в Холивуд“ съвсем не е толкова далеч, за да видим дали прогнозата за „най-очакван филм на 2019 година“ ще се оправдае…

'Once Upon a Time in Hollywood' presentation, Arrivals, CinemaCon, Las Vegas, USA - 23 Apr 2018

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)