1044851_519159481472484_822041279_n

Днес е денят на целувката!

06 юли 2016

На 6 юли отбелязваме Световният ден на целувката. Датата е предложена от Великобритания и официално призната от ООН през 1988 г. Празникът бързо печели популярност в различните краища на света. Следват различни конкурси и събития за масово и най-продължително целуване. Световният рекорд по продължително целуване без прекъсване е 30 часа.
Ако обичате да се целувате, ще бъдете здрави, обясняват лекарите. Бръчките на лицето ви ще намалеят, а продължителността на живота ще се увеличи поне с 5 години, показват последните научни изследвания по темата за целувките.

934602

Целувката е по-мощно средство срещу бръчки от всеки крем. Докато се целувате, раздвижвате 29 от всички 34 лицеви мускули. Целувката укрепва имунната система, а ако бъде особено страстна, организмът ви ще се сдобие с полезни вещества като мазнини, минерални соли и протеини. Благодарение на нея получавате антитела, с които да се борите с болестите.

Целувката е ефикасно средство срещу затлъстяването. Романтичната и кратка целувка изгаря 3,2 калории, докато продължителната (поне 1 минута) топи над 26 калории. Учените установили, че ако всеки ден се целувате по 3 минути за година ще свалите 3 килограма и това без диети и изтощителни тренировки.
Целувката удължава живота и помага за преодоляване на депресията.
Тя е особено полезна при проблеми с белите дробове, тъй като, ако обикновено вдишваме около 20 пъти в минута, докато се целуваме, го правим три пъти по-често. По време на целувката мозъчните клетки се насищат с кислород, което увеличава способността за концентрация и подобрява паметта.
Адреналинът, който изпитваме, когато докосваме устните на срещуположния пол тонизира цялото тяло и подобрява настроението. В тялото ни се произвежда вещество с наркотичен ефект 200 пъти по-силен от морфина.
Интересен факт е, че по време на целия си живот човек прекарва в целуване 20 160 секунди, което се равнява на изключително недостатъчните 4 минути и половина на година.
Устните са 200 пъти по-чувствителни от пръстите на ръцете.

66% от мъжете и жените затварят очите си, когато се целуват, а останалата част обичат да наблюдават партньора.

Първата целувка в живота на човек се случва средно на 14 години, а най-дългата целувка в света е продължила 30 часа, 59 минути и 27 секунди.
Шимпанзетата, кучетата, конете и канадския таралеж също могат да се целуват.
65% от хората наклоняват главата си надясно по време на целувка. Лекарите установили, че навика да навеждаш главата си в определена посока се сформира още по време на развитието на плода.

Раздайте целувки на хората, които обичате!

снимка: Photography Santiago

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)