18813193_1055193684582880_1819431507710049833_n

Днес е международният Ден на бащата

18 юни 2017

Днес е международният Ден на бащата. Вече за четвърта поредна година го отбелязваме с различни инициативи в цялата страна, казва пред БГНЕС Давид Кюранов от Асоциация “Родители”, който заедно с още осем НПО от 2013 г. насам организира националната кампания “Да бъдеш баща”.

„В България човек може да избере кога да празнува този ден. Ние избрахме международния ден, защото Денят на християнското семейство е християнски празник, а ние не държим всички да се включат, затова избрахме международния ден и за четвърта поредна година вече го отбелязваме“, разказа Кюранов.

Пред Народния театър „Иван Вазов“ бащите ще имат възможност да довършат изречението “Да бъдеш баща е…” и да си направят снимка с децата си, или да се включат в партньорската кампания с Форум филм за “Аз, проклетникът” и да се снимат в ролята на проклетника.

Освен пред Народния театър инициативи ще има и пред храм-паметника “Св. Александър Невски”, а в Етнографския музей входът е свободен за бащи и децата им.

„Инициативите за нас са много, но важното е татковците и децата да прекарат заедно един хубав празник и да се замислят за това, че тази връзка е много важна. Българските бащи имат наистина нужда от качествено време с децата. Да бъдеш баща, за мен е нещо, което все повече искам!“, допълни той.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)