Благодаря

Днес е Международният ден на думата „Благодаря“

11 януари 2019

На 11 януари светът отбелязва Международният ден на думата „Благодаря“. Началото на инициативата е поставено през 1994 г. Не случайно това е т.нар „вълшебна думичка“. Тя изразява много и може да накара човека, който я чуе да се почувства много добре.

Благодарихте ли вече? Има милиони причини да го направите – например за това, че имате семейство, че сте здрави, че имате дом, че страната, в която живеете е мирна, че някой ви подава ръка в труден момент или дори само за това, че може да виждате, чувате, да движите ръцете или краката си. Помислете ли какво би било, ако нещо от тези неща ви липсваше. За много неща може да сме благодарни – за любовта, за усмивките, за хляба на масата, за който някой е посял зърно, после ожънал, друг купил, трети омесил, продал и т.н. Това може да продължи безкрай.

Дори някои специалисти са на мнение, че да благодариш, може да се отрази добре както на теб, така и на този отсреща. Освен това съществува вярване, че това, за което си благодарил, има свойството да се умножава в живота ти.

Една дума, а колко много значи. Благодаря за вниманието!

Благодаря

снимка: pixabay.com

текст: Силвия Аризанова

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)