o-FRIENDSHIP-facebook

Днес е Световният ден на приятелството

30 юли 2017

На 30 юли честваме Световния ден на приятелството, обявен от Общото събрание на ООН през 2011 г.

Идеята на световната организация е да се стимулира дружбата между индивидите и народите. Приятелството е онова благородно и спояващо чувство, способно да хвърли траен мост между държавите и различните култури, за изграждането на един мирен и по-добър свят. Резолюция 65/275, гласувана на 27 април 2011 г. от Общото събрание, възлага особени надежди на младото поколение.

shutterstock_275521547_1

Световният ден на приятелството е една прекрасна инициатива младите хора по света, бъдещите държавни ръководители, учени, творци, да си подадат ръка на този чудесен празник и да загърбят всякакви различия за по-добро разбирателство между хората. Посланието е – можем да бъдем близки, колкото и да сме различни. Всички хора по света имат много повече неща, които да ги сближават, отколкото да ги противопоставят.

Световната организация призовава на този ден всички правителства и граждански организации да се включат в разнообразни инициативи в съзвучие с усилията на ООН за подобряването на диалога между различните култури в името на солидарността, взаимното разбирателство и помирението.

снимка: huffingtonpost.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)