Picture 217

Днес е Световният ден на туризма

27 септември 2018

Световният ден на туризма се чества ежегодно на 27 септември. Отбелязва се от 1980 г. по повод приемането на устава на Световната организация по туризъм. Целта е да се насърчава усещането на международната общественост за значимостта на туризма и неговата роля за развитието на социалната, културната, икономическата и политическата сфера на обществения живот.

Picture 210

По данни на Световната организация по туризъм, през последните последователни години на растеж, туризмът е с голям принос за икономическото възстановяване, създаване на работни места и възможности за общности в много части на света. В световен мащаб секторът следва възходяща тенденция, която се очаква да достигне 1,8 млрд чуждестранни туристи през 2030 г.

Picture 492

През 2015 г. за първи път България участва в конкурс на Световната организация по туризъм. Страната ни се представи с имиджовия клип „Bulgaria – A discovery to share“, представен през май 2015 г. по време на Световния винен шампионат Concours Mondial de Bruxelles 2015 в Йезоло. Тогава туристическият клип на Колумбия спечели специалния вот на публиката в първия по рода си конкурс за туристическа реклама на 21-та Генерална Асамблея на Световната организация по туризъм. Състезанието между страните от Европа беше изключително оспорвана и призът грабна клипът на Унгария сред близо 20 видеа. Сред африканските страни победител стана Еквадор, за Азия – Макао и Малдивите, а сред страните от Средния Изток наградата на журито от СОТ грабна Палестина.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)