wsd3

Днес е Световният ден на усмивката

06 октомври 2017

По традиция Световният ден на усмивката се отбелязва всеки първи петък на октомври – през 2017-та година датата е 6-ти октомври, тоест днес.

Основател на Световния ден на усмивката, както и автор на популярното усмихнато личице, е американският график Харви Бел, създал символа като част от рекламна кампания през 1963 година. Днес това жълто кръгче е един от популярните емотикони не само в Интернет, но и навсякъде в нашия живот.

Преди да почине през 2001 година, вече на прилична възраст, Харви Бел, окончателно определил своята мисия – той виждал себе си като международен посланик на щастието и измислил този празник – Международен ден на усмивката. Според Бел това трябва да бъде денят „посветен на доброто настроение и добрите дела“ и да преминава под мотото: „Направи добро. Помогни на някого да се усмихне“. Бел смятал още, че това трябва да бъде ден, в който всеки да се усмихва и да дарява усмивка на околните.

Датата е в началото на октомври, защото началото на есента определено има нужда от повече усмивки. Празникът на усмивката се отбелязва за първи път в американския град Уорчестър, щата Масачузетс на 1 октомври 1999 година. Хиляди ученици от този град изготвят картички с усмихнатото лице, които изпращат на болници и клиники. Това се превръща в национално и международно водещо събитие на новинарските потоци, съобщават от фондацията Worldsmileday. Специално за този ден пощенските служби на САЩ издават пощенска марка с усмихнатото лице, което се повтаря в чест на този ден и през следващите години.

Усмивката може да отрием навсякъде около нас

Усмивката може да отрием навсякъде около нас

3 важни факта за усмивката:

Промените в диетата променят и химията на мозъка, така че яденето на нещо полезно действително може да ни направи по-щастливи, като контролира хормоните, отразяващи се на настроението ни. За усмихнати мисли и здраве похапвайте спанак, бразилски орехи, мазна риба, авокадо, яйца, кисело мляко, банани.

За да имате перфектно бяла усмивка – четкайте зъбите с кръгови движения, за да предпазите венците си.

Усмивката и положителното отношение удължават живота е установила група американски учени.

снимка: aso.org.au

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)