0000375086-article2

Днес изтича срока за подаване на данъчни декларации по ЗОДФЛ

30 април 2018

Днес, 30 април, изтича срокът за подаване на данъчите декларации за доходите на физически лица за 2017 година. Най-бързо и лесно те могат да бъдат подадени онлайн, чрез персонален ПИК код, който всеки може да получи от всеки офис на НАП. Освен онлайн, всеки може да подаде декларацията си на място в данъчната служба или по пощата.

Плащането на данъците може да се осъществи от всеки банков клон. За миналата година приходите от данъци на физическите лица са 1 030 милиона лева, а за 2018 НАП очаква приходи над 20 милиарда.

а 30 април, понеделник, изтича срокът за подаване на данъчни декларации за облагане на доходите, дотогава трябва да се преведе и декларираният данък за довнасяне.Онлайн подаването на декларация е най-лесният и бърз начин. Това става чрез персонален код (ПИК), който човек може да получи от всеки офис на НАП. За целта може да се използва също и електронен подпис.

Освен онлайн или на място, човек им възможност да подаде декларацията си и по пощата с обратна разписка.

До момента са подадени около 486 000, 50% от тях – онлайн. Всички фирми са подали декларациите си по интернет. Тази възможност съществуваше с години с електронен подпис и се ползваше от ограничен брой хора.

От НАП напомнят също, че от тази година дължимите данъци и осигурителни вноски могат да се превеждат без такси с банкова карта. Това става по два начина – чрез е-услуга, достъпна чрез Портала за електронни услуги на НАП, както и чрез инсталираните физически ПОС терминали на работните места в салоните за обслужване на Агенцията.

Плащането на задължението към хазната може да стане и във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета.

Приходите от физически лица са милиард и 3 милиона лева, а за 2018 година е планирано НАП да събере малко над 20 милиарда.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/stranata/2018/04/30/dnes-izticha-krainiiat-srok-za-danychnite-deklaracii.375086

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)