DPP_12339

Днес президентът обявява служебен кабинет

05 август 2014

Днес в 11.00 часа в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 президентът Росен Плевнелиев ще представи структурата, състава и приоритетите на бъдещото служебно правителство, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

След като на 24 юли правителството на Пламен Орешарски подаде оставка и тя бе приета от НС, Президентът Росен Плевнелиев свика консултации с парламентарно представените политически сили. След консултациите Плевнелиев направи изявление, в което подчерта, че предстоят 3 важни въпроса за решаване:

– актуализация на бюджета и на НЗОК;

- НС да приеме решение, с което да даде възможност на служебното правителство да води преговори и да сключва договори и споразумения с други държави, и финансови институции за външни заеми за финансова стабилизация;

- в предстоящите месеци да има работеща централна банка, която да бъде източник на доверие.

След консултациите Плевнелиев веднага връчи проучвателен мандат на ГЕРБ в лицето на лидера й Бойко Борисов, който бе върнат също веднага на президента. На следващия ден – 25 юли Плевнелиев връчи проучвателен мандат и на БСП, който беше върнат веднага от председателя на ПГ на Коалиция за България Атанас Мерджанов. На 30 юли Плевнелиев връчи проучвателен мандат на ДПС, но и той бе върнат.

И така, след поредните политически колаборации, днес ще бъде назначен служебен кабинет, който трябва да подготви провеждането на следващите парламентарни избори.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)