минералите

„Дни на минералите” отново през април

07 април 2019

Великденско изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни ще се проведе и тази година в София. От 12 до 14 април в Националния музей „Земята и хората” ще се състоят традиционните „Дни на минералите”.

Участие са заявили над 60 изложителя от нашата страна, Армения, Афганистан, Сърбия, Полша и Румъния. Това са фирми и любители на минерали, фосили и скъпоценни камъни, авторски изделия с минерали, природни картини, сувенири. Ще участват два университета: Минно-геоложкият „Св. Иван Рилски” и Нов български.

Плакатът на събитието

Плакатът на събитието

Падналите върху земната повърхност твърди тела с извънземен произход винаги са провокирали интереса и на учените, и на широката общественост. Специално на изложението ще бъдат показани метеорити, намерени на различни места по света. Ще бъде демонстрирано как се изучава техния състава със специална апаратура. На желаещите ще бъдат извършени безплатно анализи на донесени от тях късчета.

Посетителите могат да видят и да си купят обработени скъпоценни и декоративни камъни и разнообразни изделия от тях. За колекционерите ще се предлагат минерали от български находища, редки и екзотични минерали – образци с изключителна класа от цял свят, от световно известни и наскоро открити находища в: Южна Африка, Мозамбик, Заир, Намибия, Малави, Мадагаскар, Танзания, Мароко, Индия, Пакистан, Русия, Боливия, Конго, Бразилия, Мексико, Австралия, Англия, Индонезия, Доминиканската република, съобщават от Националния музей „Земята и хората”.

Входът е на цена 1 лв.

Вижте още: „Съкровищата на Земята“ ще могат да се видят в НИМ

Снимка: pixabay.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)