Джак Изкормвача

ДНК разкритие показва кой е „зловещият сериен убиец“ Джак Изкормвача

19 март 2019

Съвсем скоро можем да станем свидетели на революционно разкритие. ДНК тестове са на път да разкрият самоличността на един от най-зловещите серийни убийци в историята – Джак Изкормвача. Както е известно, „касапинът“, вилнял в Лондон в края на 19-ти век, е обект на много книги, филми и конспиративни теории. И до ден-днешен обаче, самоличността му така и не е разкрита, а версиите кой стои зад смъртта на жертвите му са крайно различни.

Според изследване на учени от университетите в Ливърпул и Лийдс, било установено, че ДНК профил, изработен от телесна течност, открита на едно от местопрестъпленията, посочва полският бръснар Аарон Космински като извършител.

Джак Изкормвача

В интерес на истината, 23-годишният Космински е бил сред основните заподозрени на полицията в Лондон през лятото и есента на 1888 г., когато са извършени поне 5 убийства. Шалът с днк доказателствата бил намерен край тялото на Катерин Едоус – четвъртата жертва на серийния убиец, чието тежко обезобразено тяло било открито на 30 септември 1888 г.

За Аарон Космински се смята, че е изчезнал от централния лондонски район малко след убийствата. Той е бил посочван като заподозрян в много разследвания през годините, но вината му никога не е доказана. Специалистите направили сравнение между фрагменти от предаваната само от майката на всеки човек митохондриална ДНК, с материал от наследници на жертвата Едоус и бръснаря Космински.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)