ku6ta golqma 1

Добре дошли в Залива на свободата – зеленият дом на бъдещето

30 април 2015

Възможно ли е в съвременния свят да живеем без да зависим от пари или което и да е от съвременните удобства, предоставени ни от цивилизацията?

sustainable-home-off-the-grid-freedom-cove-wayne-adams-catherine-king-1

И въпреки това този живот да е напълно пълноценен и да ни дава всичко, от което имаме нужда? Оказва се, че да. А доказателство за тази теза са Уейн Адамс на 66г. и Катрин Кинг на 59 г.

sustainable-home-off-the-grid-freedom-cove-wayne-adams-catherine-king-4

Техният плаващ дом наречен Заливът на свободата е напълно самостоятелен дом, който осигурява на собствениците всичко необходимо за пълноценен живот без връзка с останалия свят.

sustainable-home-off-the-grid-freedom-cove-wayne-adams-catherine-king-6

Уникалната структура се състои от 12 плаващи платформи, които освен жилищни помещения, включват дансинг, арт галерия, къща за гости, студио и пет зелени къщи.

sustainable-home-off-the-grid-freedom-cove-wayne-adams-catherine-king-7

На платформите са поместени и парници и достатъчно пространство с пръст на открито, за да може двойката да отглежда сама храната си.

sustainable-home-off-the-grid-freedom-cove-wayne-adams-catherine-king-9

Чудатото семейство си набавя вода от близък водопад през лятото и дъждовете през зимата, а за да имат електричество разчитат на соларни панели. Плаващият дом се намира близо но остров Британска Колумбия.

sustainable-home-off-the-grid-freedom-cove-wayne-adams-catherine-king-8

За да построят дома си Уейн и Катрин са полагали труд в продължение на 20 години, но признаваме си той определено си е заслужавал. Домът им е наистина уникален и доказва, че човешкото въображение и възможности наистина нямат граници. Насладете се на прекрасния плаващ остров!

текст: Елена Михайлова
снимки: boredpanda.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)