щастие

10 съвета за добро настроение

29 декември 2017

Искате да се наслаждавате на добро настроение и да не изпадате в дупки? Вижте няколко работещи съвета по тази тема :

1. За да се радвате винаги на добро настроение, научете се да се контролирате. Не се обиждайте за глупости, постарайте се да не се карате с близките си им прощавайте по- често. Прощавайки вие се освобождавате от гнева и отмъстителните чувства, които всъщност разрушават най- вече вас самите.

2. Пробвайте да гледате на света с чувсто за хумор. Дори да са ви оскърбили и да сте попаднали в сложна ситуация, все едно усмихнете се и си кажете: „И това ще мине“.

Добро настроение

3. Не си стойте в къщи сърдити на целия свят! Можете да бъдете сигурни, че навън, в компанията на приятели и познати, лошо настроение няма. Доказано е.

4. Внесете в живота си нови елементи. Психолозите препоръчват от време на време да меним привичките си- например да се захванем с ново хоби или да сменим стила на дрехите си. Подбрете си нов гардероб. Нищо не действа така позитивно на настроението както вниманието на околните.

5. Научете се да разпускате. Когато извършвате някаква досадна работа, мислете за нещо приятно. Например за предстоящата среща с прятели или за любимия човек.

6. Почнете да плувате. Водата помага на тялото да отдъхне и да се отпусне, повишавайки тонуса и настроението. Освен това, възможността за травми при плуването е минимална, за разлика от много други спортове.

7. Спрете и се огледайте...Понякога хората се объркват просто защото нямат време да се замислят, в правилната посока ли се движат. Трябва навреме да се си подреждате мислите, целите, връзките, точно така както правите периодично чистене у дома.

добро настроение

8. Отнасяйте се към живота с по- голяма лекота. В живота винаги има място за подвиг. Само дето той не винаги ни е нужен. Старайте се да се съсредоточите върху това, което правите в настоящата минута. Това често подпомага успеха. Радвайте се на малките успехи и достижения.

9. Пазете си чувството за перспектива. Живота е движение, и това което днес смятате за трагедия, утре може да ви накара да се усмихвате. Не случайно хората казват- „Утрото е по-мъдро от вечерта“.

10. Ако искате да си полежите и да помързелувате, по- добре го направете и не се противете на това естествено желание. Ако си го откажете, това ще предизвика униние. Движете се – и вашите емоции също ще станат по- подвижни.  Погледайте филм, направете почистване…Това е ефективен начин да преборите депресията още в зародиш.

 

Източник: Цитаты великих людей

Превод: Пламена Славова

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)