шоколада

Доказано: от шоколада се поумнява

18 октомври 2018

Ако обичате да си похапвате шоколад, правете го с мисълта, че той повишава вашата интелигентност. Австралийски учени официално доказват, че от редовната консумация на шоколад поумняваме.

В дългосрочното проучване на екипа са участвали около 1000 души на възраст над 30 г.. Начинът на хранене на участниците бил много точно следен в продължение на няколко години.

Австралийският екип учени установили изненадваща връзка: хора, които поне веднъъж седмично ядат шоколад се спрвят по-добре с тестовете за интелигентност отколкото онези, които рядко или никога не се отдават на сладостта му.

Наред с това любителите на шоколада се оказват с по-добра визуална памет,  концентрират се по-добре и имат по-добро абстрактно мислене.

Тези резултати се потвърждават и от друго проучване. Не че умните хора ядат повече шоколад от останалите: шоколадът всъщност е причина за по-голямата им интелигентност.

Според изследователите това вероятно се дължи на така наречените флавоноиди. Има фитохимикали, които се съдържат предимно в тъмния шоколад и оказват положителен ефект върху дейността на мозъка.

Източник: nationalgeographic.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)