„Докосни дъгата“ – зелено парти с мисия в Bridal Fashion

29 октомври 2015

Петя Раева, популярният експерт по здравословно хранене, автор на книги за здравословен живот и създател на марката New Green Line, представи дейността на благотворителната организация „Докосни дъгата“, чийто председател е тя, на стилно парти в бутик Bridal Fashion на 28 октомври.

TON_7343

Г-жа Раева, която отдавна е известна с хуманитарната си дейност, се появи на събитието облечена в зелена булчинска рокля, символ на природата, здравето и любовта към хората и децата по света, комплимент за нея от  Bridal Fashion и с изумрудени бижута от златарско ателие SSG.

TON_7372

„Мисията на „Докосни дъгата“ е повече от благородна и цели подпомагане на редица области от обществения живот у нас. Първата й инициатива е в сферата на здравеопазването и цели набиране на средства за закупуване на инсулинови помпи за деца, болни от диабет тип 1, чиито семейства са в затруднено положение. Инсулиновите помпи са единствената алтернатива на страдащите за пълноценен и нормален живот, която за жалост е ужасно скъпа, а разходите за нея не се поемат от Здравната каса. Именно по тази причина аз и баронеса Денислава Ангелова решихме да обърнем внимание на този болезнен казус и да помогнем по най-ефективния начин“, обясни г-жа Раева.

„Каузата съществува от една година. Отначало тя бе малка, но днес към нас вече се присъединиха редица представители от културната общност в България, за което много се радваме! Освен със здравеопазване, „Докосни дъгата“ вече се занимава и с теми като образование,култура, спорт и др. Ние наистина искаме да променим ситуацията в България и сме сигурни, че ще успеем!“, допълни баронеса Ангелова, която е съучредител на асоциацията.

На отбраното събитие бяха представени и новите продукти, събрани под марката New Green Line – специалните вода и вино, които се превърнаха във вода и вино с мисия, защото всички средства от продажбите им отиват във фонда на асоциацията.

TON_7381

Лице на водата New Green Line стана чаровната певица Мариана Попова, а актьорът Веселин Плачков се превърна в лице на виното „Ensemble de merveilles”  на баронеса Ангелова, което също е вино с мисията да помага.

„Прегърнах тази мисия от сърце, защото тя е наистина благородна и ме развълнува дълбоко. Това бе моментът, в който музиката ми се осмисли, защото всъщност само музика не е достатъчна“, разкри чаровната Мариана Попова, чието ново парче „Бяло“ също става част от „Докосни дъгата“. Чувствената балада и предстоящото видео към нея са част от кампанията „За нов живот“ на асоциацията и са един прекрасен начин за разпространение на благородната й мисия сред обществото. На събитието стана ясно още, че всички средства от продажбите на новия албум на певицата „Писмо до теб“ също ще отиват в благотворителния фонд.

TON_7360

Каузата на „Докосни дъгата“ вече прегърнаха и редица други редица популярни личности от светския, културен и бизнес елит у нас. Сред тях са г-жа Анелия Петкова – собственик на модна къща Bridal Fashion, певиците Силвия и Теди Кацарови, г-жа Мирела Ненчова, собственик на златарско ателиеSSG и известният ПР Евгени Минчев. Всички те изразиха готовност да станат мисионери на асоциацията и по време на събитието сключиха длани и изобразиха една своеобразна дъга, съставена от различни символични цветове – зеленото, символ на здравето и природата; синьото, символизиращо свободата; пурпурното –равносесието, мъдростта на изкуството; червеното , жълтото и оранжевото – олицетворение на огъня, любовта, светлината и усмивката.

TON_7422

„Всеки един цвят е създаден с определена цел. Прегърнати цветовете правят дъга. Хванати за ръка ние правим нашата дъга с призив към вас да сме заедно в надеждата, в доброто, в красотата“, заяви Петя Раева.

Символиката в името на „Докосни дъгата“ се простира още по-широко, а значението й е наистина интересно.

„От прабаба ми, жена с непокорен татарски дух, знам една поговорка „В края на всяка дъга има кофа със злато“. В края на нашата дъга, златото са децата на България, тяхното здраве и радост“, допълни баронеса Ангелова.

Това е първото от поредицата от събития, които ще бъдат организирани с благотворителна цел. Под шапката на „Докосни дъгата“ предстои да се осъществят редица концерти, светски инициативи, за които тепърва ще се чуе.

Текст: Elfusion PR&Cross-Media Solutions

оператор и снимки: Антон Хариев
редактор: Пепа Попова-Кънева
постпродукция: Николай Петров

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)