soup_01-1180x737

Доматена супа с моцарела и босилек

15 юни 2015

Необходими продукти:
1 кг домати (може и от консерва)
7 с. л. зехтин
1 глава лук
1 бр. морков
3 стръка целина (само дръжките)
1 бр. червена чушка
5 скилидки чесън
100 мл доматено пюре
1.5 л зеленчуков бульон
1 връзка босилек
100-150 г сирене моцарела
1-3 с.л. захар
сол

Начин на приготвяне:
Сипете в тенджера зехтина, загрейте го и добавете нарязаните зеленчуци. Първо – целината, след това – моркова, лука, чушката и чесъна. Запържете за 15-20 минути, като от време на време разбърквайте. Когато лукът стане златист, добавете дръжките на босилека, вързани с конец. Прибавете бульона, обелените и нарязани на кубчета домати, доматеното пюре и сол. Оставете супата да кипне, намалете огъня и варете още 15-20 минути. След това свалете супата от котлона, извадете дръжките на босилека и добавете листата му. Пасирайте всичко. Опитайте на вкус и ако киселее добавете захар. При поднасяне украсете с парченца моцарела и с листа от босилек.

снимка: quarto.mozzarellaebasilico.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)